• производ до1

Разликите помеѓу фитинзите за PVC и PPR цевки

Разликите помеѓу фитинзите за PVC и PPR цевки

Longxin Mold Co., Ltd. е основана во 2006 година. Ние сме ангажирани во дизајнот и производството на цевкиПВЦ калапи за фитингповеќе од 15 години.Има богато развојно искуство воПВЦ калап со јадро со преклопување, калап за цевки со закривено јадроиејектор за навртување мувла за цевки.Со висококвалитетни фитинзи за цевки, нашитекалапи за фитинзи за пластични цевкивклучуваат PVC/CPVC/UPVC/PPR и други материјали.

Значи, која е разликата помеѓу цевките и фитинзите од PVC и PPR?

1. Различни материјали.ПВЦ цевки (цевководни фитинзи) се направени од поливинил хлорид со светли бои, отпорност на корозија и издржливост.Цевката PPR (цевководи) е направена од случаен кополимер полипропилен.

2. Боја.PPR цевката е тврда и светла.ПВЦ цевката е млечно бела и потврда од PPR.Напречниот пресек на ПВЦ цевката не е сјаен, но нејзината надворешна површина е сјајна.

3. Дебелина на ѕидот.Дебелината на ѕидот на PPR, тенкиот ѕид од PVC.

4. PPR цевката ги има предностите на малата тежина и долг работен век.Инсталирањето на PPR цевки е многу погодно, бидејќи PPR има добри перформанси на заварување и може да се користи со топлински заварувачи или електрични заварувачи.ПВЦ е потежок од PPR и има подобра отпорност на корозија, но не е отпорен на високи температури.ПВЦ цевки обично се користат за транспорт на вода за пиење, отпадна вода, хемикалии, ладна и топла вода.При транспорт на ладна вода, работниот век на ПВЦ цевките е подолг.

Longxin Mold се фокусира накалапи за монтирање на цевки, обезбедувајќи различниКалапи за монтирање на ПВЦ цевки, Калапи за фитинг на цевки PPR, Калапи за кутии од ПВЦ жица, ПВЦ калапи за топчести вентили.Веќе 15 години, Longxin Mold е посветен на истражување и развој на технологијата на калапи за склопување на цевководи, придржувајќи се до концептот ориентиран кон човекот и технологијата на производство е сè повеќе фаворизирана од земјите ширум светот.Ќе продолжиме да истражуваме и развиваме за да ги задоволиме потребите на новите и старите клиенти.

Клучни зборови: ПВЦ калапи за монтирање, ПВЦ калап со јадро со преклопување, исфрлувач со навртување мувла за цевки, калапи за фитинзи за пластични цевки, калапи за монтирање цевки, калапи за фитинг за цевки PPR, калапи за кутии од ПВЦ жица, ПВЦ калап за топчести вентилиСлика:

ASFE gsder

 


Време на објавување: Сеп-07-2021 година